Meet: Greg & Fela en Ziggy

Greg (45) woont samen met, zoals hij zelf zegt, zijn meissie Esther en tweeling Fela en Ziggy (4), in Rotterdam west. Toen hij hoorde dat hij vader werd was hij super blij en verheugd.

De keuze voor kinderen mocht dan een bewuste zijn, de tweeling liet wel een aantal jaar op zich wachten. Het nieuws dat er niet 1, maar 2 kindjes onderweg waren voelde als een blessing. Verder stond hij niet stil bij wat er allemaal op hem af zou komen. “Je kan je niet geheel voorbereiden op wat er gaat komen. Vrienden en familie geven wel advies, maar je moet het zelf ervaren”.

De 9 maanden zwangerschap waren voor Greg een fijne periode; “Esther glansde en had een mooie gloed om zich heen. Al zag ze dat zelf niet altijd”. Verder zorgde hij ervoor dat hij bij elke controle was. Om alles echt van dichtbij mee te maken. De bevaldatum was geen verassing, omdat de jongens via een keizersnede ter wereld zouden komen. 

Greg met zijn jongens Fela & Ziggy

De eerste weken met de jongens waren zwaar, maar ook dat heeft het stel weten te overleven. “We wilden alles zo biologisch mogelijk doen, zo hebben we gekozen voor wasbare luiers. Het is wel veel werk met twee babies, dus er werd enorm veel gewassen”. Dat de jongens weleens dezelfde kleding dragen is meer toeval dan een bewust keuze. “Als je iets leuks tegenkomt koop je er vaak twee. Ook om te voorkomen dat de een hetzelfde aan wil als de ander. Het is ook wel geinig om ze in dezelfde outfit naar de crèche te sturen”.

Tip van Greg voor nieuwe ouders;


“Voor elk probleem is een oplossing. Hoe moeilijk het soms ook is, je vindt er een oplossing voor. “Go with it” Probeer niet te snel de handdoek in de ring te gooien”. 

Share your thoughts

Show Buttons
Hide Buttons