Meet: Jeroen & Lou

Een ras rotterdammer van 27 woont met zijn gezin in de Tarwewijk. Wat er gebeurde toen hij hoorde dat hij vader werd: “Janken!” Van blijdschap en ongeloof dan natuurlijk.

Baby Lou was een verassing, wat nesteldrang naar “ The next level” bracht.
“We moeten echt een huis kopen, dat wil ik gewoon voor ik kinderen heb”. En zo geschiedde; binnen een maand kochten Jeroen en z’n vriendin Laura hun eerste huis. De zwangerschap verliep voorspoedig en Jeroen en Laura waren er beide vrij nuchter onder. De bevalling verliep iets minder van een leien dakkie. Gelukkig waren beide oma’s er om, samen met Jeroen, Laura bij te staan.


“Op een gegeven moment dacht ik wel, ik doe het wel goed maar ze heeft toch pijn”. En toen was Lou daar! Jeroen kreeg 2 weken zwangerschapsverlof van zijn werkgever (top werkgever dus!)
Tijdens de kraamperiode werd hij voornamelijk op pad gestuurd door de kraamhulp. “Je denkt dat je alles hebt, maar ik heb serieus in een paar dagen 300 euro uitgegeven.” Toch was hij blij dat hij na die twee weken weer kon werken. “Ik ben nogal onrustig en die eerste paar weken sliep Lou alleen maar, dus verveelde me rot.”


Gelukkig is Lou een makkelijk kindje. Zo namen Jeroen en Laura haar nog voor haar eerste verjaardag mee naar Maleisië, waar Lou wel een keer op een hotelbed heeft gepoept…dat was wel een beetje gênant. De rolverdeling thuis is 50/50. Jeroen is vaak wel iets strenger als het om zijn spullen gaat. “Als Lou aan mijn platenspeler zit grijp ik meteen in, terwijl Laura het altijd een beetje aankijkt ”.


Wat betreft de kledingstijl van Lou zegt Jeroen “Ik houd niet van heel kinderlijke kleding, dat is wel lastig te vinden. Laura koopt het meest maar stemt dat met mij af. We hebben gelukkig dezelfde stijl. Zo zien mensen eigenlijk meteen dat Lou ons kind is, ze heeft onze kledingstijl”
Wat hij als vader nog nooit heeft gedaan?: Nageltjes knippen..

Share your thoughts

Show Buttons
Hide Buttons