Meet: Rodney & Liz

Rodney (45) is vader van vier kinderen, getrouwd, ondernemer en een fanatiek sporter. De oudste van zijn telgen is 21 en de jongste 3,5. Al is het 21 jaar geleden dat hij voor het eerst vader werd, weet hij nog goed hoe hij zich voelde; “Ik vond het niet heel spannend.

De baby groeit natuurlijk in de buik van de moeder en die heeft er gelijk een gevoel bij. Bij de geboorte van mijn zoon was ik heel blij maar het gevoel moest echt groeien. Soms was ik ook onzeker dat ik misschien niet voelde wat ik moest voelen”. Tegelijkertijd vond hij het zorgen voor een baby vrij makkelijk en natuurlijk gaan. Of de tweede makkelijker is? “Ja gaat wel makkelijker, je weet wat er gaat komen.

De eerste paar maanden zijn zwaar. Even bikkelen. Terwijl je vrouw dan zwanger is kijk je wel op tegen die eerste periode. Je weet dat het zwaar gaat worden”. Wat een lastige fase in het opvoeden is? Dochters in de pubertijd; “Als vader is het toch lastig om te begrijpen wat ze doormaken.” Belangrijk voor hem is dat zijn kinderen wel met hem blijven praten; “Je probeert ze voor te lichten en als de basis goed is dan moet je het vertrouwen hebben dat dat voldoende is”. Tegelijkertijd is hij redelijk streng en wil wel dat zijn kinderen luisteren; “Ik houd niet van herhalen”. Tips voor nieuwe vaders? “Gewoon genieten! Het gaat allemaal heel snel!”

Share your thoughts

Show Buttons
Hide Buttons