Meet Serge en Cruz

Serge (39) woont samen met Shanti (36) en zoontje Cruz(3) in het oude Noorden van Rotterdam. “Ik heb altijd ergens wel het gevoel gehad dat ik later vader zou worden. Volgens mij heeft Shanti dat gevoel minder gehad.

Toch besloten we ongeveer 4 jaar geleden om er samen voor te gaan”. Toen Shanti op een gegeven moment om 5 uur ‘s ochtends met een zwangerschapstest van het toilet kwam en Serge het goede nieuws kwam vertellen werd het opeens allemaal heel erg echt.

“In eerste instantie kon ik het niet helemaal geloven en wist ik ook niet direct gelijk of ik het nou allemaal wel zo heel fijn vond. Uiteraard was de zwangerschap wel wat we wilden, maar er ging op dat moment van alles door me heen. Hoe gaan we dit allemaal aanpakken, wat moet ik er straks allemaal voor laten, wat zijn de beperkingen etc? Het werd opeens wel heel erg echt allemaal, even een kwetsbaar momentje.”

De zwangerschap op zich is super goed verlopen. Maar dat Serge de geboorte van zijn zoon heeft bijgewoond mag bijna een wonder heten. “ ja ik moest 1 nachtje voor mijn werk naar Parijs met de Thalys. Dus ik zou in totaal twee dagen weg zijn. Shanti zou pas over 3 weken bevallen dus dat zou vast wel goed komen allemaal. Toch werd ik die eerste dag in Parijs tegen het einde van de middag door Shanti gebeld. Haar water was gebroken terwijl ze op de fiets zat onderweg naar de stad. Uiteraard wilde ik gelijk terugkomen naar Rotterdam, maar het werd al snel duidelijk dat er zo last minute op dat moment geen trein of vliegtuig meer te boeken was. Inmiddels waren ook de eerste weeën opgekomen dus te tijd begon te dringen. Ik ging toch zeker niet de geboorte van mijn zoon missen? Mn werkgever bood nog aan om een taxi te nemen, maar al snel werd duidelijk dat een Taxi naar Rotterdam richting de 1000 euro ging. Ik besloot om mn familie te contacten. Uiteindelijk zijn mijn broer en zusje me toen komen ophalen met mijn eigen auto in Parijs. Eenmaal in Parijs aangekomen vertelde mn broer dat hij onderweg 5 keer was geflitst. Ik ben toen s ‘nachts zelf maar terug gaan rijden naar Rotterdam. Op de terugweg werd ik zelf natuurlijk ook weer 3 of 4 keer geflitst😊

Uiteindelijk kwamen we rond 9 uur s ‘ochtends aan in Rotterdam. Achteraf ruim op tijd want Cruz werd pas rond 7 uur s ‘avonds geboren. Gelukkig maar, want natuurlijk had ik dit bijzondere moment absoluut niet willen missen“. De eerste maanden na de geboorte verliepen heel erg goed. Wat Serge bijzonder vond was het aantal spullen dat je nodig hebt voor zo’n kleine. “Kruikjes, doekjes, flesjes, sokjes etc. Er ging echt een hele nieuwe wereld voor me open. En het houd maar niet op he. Ik was op een gegeven moment wel een beetje klaar met al die kinderwinkels eerlijk gezegd. Maar vooral ook na de geboorte kom je nog verrassend veel in van die baby winkels.”

Serge moet 5 a 6 keer per jaar moet hij voor zijn werk naar het buitenland. “Ik mis hem dan zo erg, ik ben dan maar al te blij als ik weer terug naar huis kan. Spelen met Cruz! Ik kan me nu serieus geen leven meer voorstellen zonder hem”.

Shanti en Serge zijn echte muziek liefhebbers. “Ik zou het wel tof vinden als Cruz straks een muziekinstrument kan bespelen, maar wat ik natuurlijk het meest belangrijk vind is dat hij plezier heeft in de dingen die hij doet.” Tip voor de aanstaande vaders? “leef en geniet zo veel mogelijk van elkaar. Cruz is alweer 3, het gaat allemaal zo belachelijk snel!

Share your thoughts

Show Buttons
Hide Buttons